چکیده
گلمن ( 1995 ) واژه هیجان را برای اشاره به یک احساس، فکر و حالت روانی و بیولوژیکی مختص آن و دامنه ای از تمایلات برای عمل براساس آن به کار می برد. تعاریف هیجان، متعدد و اغلب متناقض هستند . اما از دیدگاه برخی نظریه پردازان؛ هیجان مجموع های است از هیجانات جهان شمول؛ مانند خشم، اندوه، ترس، شادمانی، عشق، شگفتی، نفرت و شرم. هر یک از این هیجانات یک هسته واحد دارند . به عبارت دیگر ، شکل اصلی هر هیجان در افراد مختلف یکسان است، اما در جوامع مختلف تحت تأثیر شرایط فرهنگی خاص آن جامعه، شکل بروز هیجان متفاوت است.
گلمن ( 1998 ) هوش هیجانی را به عنوان یک عنصر ضروری برای موفقیت فرد در زندگی و کار در محیط اجتماعی پرچالش امروز می داند. او معتقد است ؛ هوش هیجانی سبب توانمند سازی افراد در مواجه شدن با استرس بالا و چالش های شدید رشد اجتماعی و ادراکی می شود.
هوش هیجانی به ظرفیت افراد برای تشخیص احساسات خود و سایرین اطلاق می شود که به آنها کمک می کند در دیگران انگیزه ایجاد کنند تا در ارتباط با دیگران به خوبی احساسات خود را مدیریت کنند.
پژوهشنامه حاضر حاصل تلاش محققان در زمینه هوش هیجانی است. گروه پژوهش های فرهنگی و اجتماعی ضمن قدردانی از تلاش های پژوهشگران و دست اندرکاران در تهیه این مجموعه، پذیرای نقطه نظرات و پیشنهادات کلیه صاحب نظران جهت ارتقاء کیفیت پژوهشنامه های دیگر خواهد بود.
فهرست مطالب
پیشگفتار
مقاله بررسی نقش هوش عاطفی در تعهد سازمانی کارکنان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران
مقاله بررسی تأثیر هوش هیجانی بر بهبود کیفیت عملکرد مدیران مطالعه موردی: دانشگاه علوم پزشکی استان فارس
مقاله رهبری مبتنی بر هوش عاطفی و اثربخشی هیئت علمی (مدل FEMAIL)
مقاله بهبود عملکرد در مدیریت بازار با استفاده از هوش هیجانی
مقاله تأثیر رسانه ها در کنترل هیجان های اجتماعی با پرورش هوش هیجانی
مقاله رابطه بین هوش هیجانی و مدیریت زمان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی قزوین در سال تحصیلی 87-1386
مقاله تأثیر اهداف یادگیری بر توسعه ظرفیت هوش شناختی، اجتماعی و عاطفی
تعداد صفحات: 245
نوع فایل: PDF
توجه: برای دریافت فایل ورد این پایان نامه لطفاً با شماره ۰۹۱۴۷۵۰۳۳۱۷ تماس بگیرید.
دیدگاهی وجود ندارد
دیدگاه ها بسته شدند