در طول تاریخ، کودکان به عنوان یکی از آسیب پذیرترین گروههای جامعه، همواره در معرض خطرات بی شماری بوده اند و بر اثر بیماریهای قابل پیشگیری، حوادث قابل اجتناب و انواع بدرفتاری ها و برخوردهای غیر اخلاقی، صدماتی دیده اند که گاه به قیمت از دست رفتن جان آنها تمام شده است.
دوران کودکی یکی از مهمترین مراحل رشد و تکامل انسان است که می تواند با آسیب پذیری زیادی همراه باشد و به همین دلیل، همواره هدف مداخلات پیشگیرانه ی بهداشتی و درمانی بوده است. رشد و تکامل جسمی و روانی انسان از دوران کودکی شروع می شود و بسیاری از جنبه های رشدی و تکاملی در این دوره به دست می آید. هرگونه آسیب در این دوران می تواند پیامدهای طولانی مدتی را در طول زندگی ایجاد کند.
امروزه به رغم پیشرفتهای علمی و فرهنگی جوامع، همچنان تعداد گزارشات مربوط به صدمات و آسیب های اجتماعی که به کودکان وارد می شود رو به افزایش است.
فقر، بی سوادی، سوء تغذیه، جنگ، انواع سوء استفاده ها، تبعیض نژادی و نداشتن امنیت از جمله خطراتی هستند که کودکان سراسر جهان را به طور جدی تهدید می کنند. کودکانی که مورد انواع کودک آزاری قرار می گیرند، به کارهای غیر قانونی و تکدی گری وادار می شوند یا مورد بی مهری و بدرفتاری والدین خود واقع می شوند، از نظر جسمی و روانی آسیب های گاه جبران ناپذیری قرار می گیرند که روی روند رشد و نحوه ی شکل گیری شخصیت آنان آثار منفی و عمیقی بر جای می گذارد. به همین دلیل امروزه کودک آزاری به عنوان یکی از مهمترین مسائل بهداشتی و درمانی در کشورهای مختلف جهان مطرح شده است.
تخمین های موجود حاکی از آن است که هر ساله حدود چهل میلیون کودک مورد آزارهای مختلف جسمی، جنسی، هیجانی و اجتماعی قرار می گیرند و مطالعات نشان می دهد که سوء رفتار با کودک در همه کشورها و همه سطوح اجتماعی – اقتصادی دیده می شود. تنها شدت، ماهیت و عوارض سوء رفتار و نوع سیستم های حمایتی کودک است که براساس سطح اجتماعی – اقتصادی تفاوت وجود دارد.
امید است که نتایج منعکس در این کار تحقیقی قابلیت استناد را داشته و از این طریق گامی کوچک در جهت نظام بررسی عوامل موثر در کودک آزاری برداشت.
فهرست مطالب
فصل اول: کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مسئله
ضرورت و اهمیت تحقیق
اهداف تحقیق
هدف کلی
اهداف جزئی
پیشینه تجربی تحقیق
فصل دوم: ادبیات تحقیق
تاریخچه کودک آزاری
کودک آزاری جسمی
کودک آزاری عاطفی
کودک آزاری جنسی
غفلت و بی توجهی
سوء استفاده صنعتی
سوء استفاده تحصیلی
مبانی نظری
جامعه شناسی
روانشناسی فردی
نظریه های حقوقی
مدل تحلیلی
فرضیات تحقیق
فصل سوم: فرآیند تحقیق
روش تحقیق
جامعه آماری
نمونه آماری
شیوه نمونه گیری
ابزار گردآوری داده ها
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
تعریف متغیرها
تعاریف نظری
تعاریف عملیاتی
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل اطلاعات
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری
محدودیت های تحقیق
پیشنهادات
منابع
ضمایم
پرسشنامه بررسی عوامل مرتبط با تنبیه کودکان در خانواده
سطح پایان نامه: کارشناسی
تعداد صفحات: ۶۷
فرمت فایل: word
توجه: لینک دانلود بعد از پرداخت بصورت فوری ارائه میشود.
دیدگاهی وجود ندارد
دیدگاه ها بسته شدند