چکیده
خودتنظیمی ، پیامدهای ارزشمندی در فرآیند یادگیری، آموزش و حتی موفقیت زندگی دارد و یکی از مفاهیم مطرح در تعلیم و تربیت معاصر است. چهارچوب اصلی نظریه یادگیری خودتنظیمی بر این اساس استوار است که افراد چگونه از نظر باورهای فراشناختی، انگیزشی و رفتاری، یادگیری خود را سازماندهی میکنند. یادگیری خودتنظیمی به معنای ظرفیت فرد برای تعدیل رفتار متناسب با شرایط و تغییرات محیط بیرونی و درونی است و شامل توانایی فرد در سازماندهی و خود مدیریتی رفتارهایش جهت رسیدن به اهداف گوناگون یادگیری است و از دو مولفه راهبردهای انگیزشی و راهبردهای یادگیری تشکیل شده است.
در نظريه شناختی – اجتماعی تصويری از رفتار انساني را ترسيم می كنند كه مهم ترين عنصر آن خودكارآمدی است. خودكارآمدی را به عنوان باور فرد درباره توانايی انجام عملكردهاي مورد نظر، تعريف نمودهاند. در محيط تحصيلی، خودكارآمدی به باورهای دانشجو در ارتباط با توانايی انجام وظايف درسی تعيين شده اشاره دارد. دانشجويانی كه خودكارآمدی بيشتری دارند، تمايل، تلاش و استقامت بيشتری را در انجام وظايف درسی بكار می گيرند و به توانايی خود اطمينان دارند. راهبردهای يادگيری، خودتنظيمی را نوعی از يادگيری تعريف كردهاند كه در آن يادگيرندگان به جای آنكه برای كسب دانش و مهارت بر معلمان، والدين و يا ديگر متوليان آموزشي تكيه كنند، شخصاً كوشش های خو د را شروع و هدايت می كنند؛ به عبارت ديگر خودتنظيمی در يادگيری را به مشاركت فعال يادگيرنده از نظر رفتاری، انگيزشی، شناختی و فراشناختی در فرايند يادگيری برای بيشينه نمودن يادگيری اطلاق میشود.
آموزش الکترونیکی به سرعت در داخل سازمان ها آموزشی در حال رشد است، و شروع گستردهای دارد، بنابراین شناسایی مشخصات یادگیرنده و هدایت آن به بهترین حالت در یک محیط آموزشی یکی از مسائلی است که باید انجام شود، بررسی و مطالعه این مسئله که محیط های یادگیری چگونه می تواند یادگیری خودتنظیمی دانشگاهی بوجود آورد از دورنماهای دانشگاه ها و سازمان های آکادمیک میباشد، در این پژوهش به روش های مختلف و کاربردی در این زمینه پرداخته شده است.
فهرست مطالب
مقدمه
تحقیقات
یادگیری دانشگاهی
مراحل برنامه ریزی شخصی
استراتژی تنظیم برنامههای شخصی
دروس فردی
درس : تنظیم اهداف کوتاه و طولانی مدت
درس : پیگیری شخصی
درس : مدیریت زمان و سازماندهی
درس : روشهای مطالعه و یادگیری
درس : روشهای آزمونسازی
درس : توسعه طرح کلی خود
رابطه ی باورهای انگیزشی و راهبردهای یادگیری خودتنظیمی
الگوی پیشرفت مهارت برنامه ریزی
تئوری vygotsky درباره بازی روانی اجتماعی
موقعیت تصویرسازی
نقش ها
بازی اجتماعی و روانی و زبان برنامه ریزی شخصی
مقیاسهای بازی و تنظیم و برنامه ریزی و شخصی
کد گذاری بازی های اجتماعی و روانی
مقیاس Smilansky که برای ارزیابی بازی اجتماعی نمایشی به کار میرود
برنامه ریزی شخصی
ابعاد یادگیری خودگردان
نظریه های خودتنظیمی
الگوهای يادگيری خودگردان
الگوي پنتريچ
یادگیری خودگردان و آموزش الکترونیکی
جمع بندی
منابع
تعداد صفحات: 43
نوع فایل: word
دیدگاهی وجود ندارد
دیدگاه ها بسته شدند